top of page

Je brein in evenwicht

Ervaar je al langere tijd klachten van bijvoorbeeld spanning, stress of angst in jouw leven? Heb je last van onverklaarbare fysieke klachten? Of heb je wel eens het gevoel dat je altijd op scherp staat? Dan is je zenuwstelsel mogelijk overactief.
Voel je de wens om deze situatie van stress en spanning te doorbreken en je niet helpende gewoontes echt te doorbreken? Lees dan zeker verder want dan kan onze training, ` je brein in evenwicht´ echt iets voor jou zijn.

Soms loop je vast in allerlei overlevingspatronen, gewoontes en verwachtingen waardoor je het contact met je eigen behoeftes, verlangens en kwaliteiten kwijt raakt. Dan kijk je om je heen en vraag je jezelf af waar je beland bent in je leven en hoe je daar beland bent. In deze training gaan we samen onderzoeken hoe dat zo gekomen is en, belangrijker nog, is dat we kijken hoe je wel weer contact maakt met jezelf en waar jij naartoe wilt. Een zoektocht waarin jij zelf vragen gaat stellen, antwoorden probeert te krijgen en keuzes gaat maken die jouw en plezier en energie opleveren.

De training 
Het betreft een groepstraining omdat wij geloven dat direct oefenen en uitproberen van wat je leert een van de belangrijkste dingen is. De groep bestaat uit ongeveer 8 deelnemers (minimaal 6 en maximaal 10 personen) en 2 trainers. Peggy Kieft: Psychotherapeut, Gz-psycholoog & Sven Graumans: Fysiotherapeut, Psycholoog.

Tijdens de training vragen wij van jou de wens om bewustzijn te creëren over jouw leven. De instelling om verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die jij maakt. De bereidheid om elke dag het werk te doen om oude ongezonde patronen te doorbreken en keuzes te gaan maken die kloppend zijn voor jouw. Want patronen doorbreken en nieuwe wegen ontdekken is een actief proces.

Als je meedoet aan deze training ga je onder meer de werking van jouw zenuwstelsel leren ervaren, de invloed van stress op jouw systeem begrijpen, de triggers die stress veroorzaken herkennen, de wijsheid van je lijf benutten, je denkpatronen herkennen en uitdagen en je (houdings)patronen veranderen. Je gaat jouw authenticiteit ontdekken: wat wil ik, waar heb ik behoefte aan en waar liggen mijn grenzen en dit alles om jezelf beter leren kennen en reguleren.

Elk dagdeel kent de volgende opbouw:  wij starten met stilstaan bij hoe je de inzichten en theorie in de praktijk hebt gebracht, dan volgt er nieuwe theorie die we op een actieve manier samen bespreken. Een belangrijk deel van de training omvat het ervaren en oefenen in de praktijk van wat we net geleerd hebben. Ook is er steeds ruim de tijd voor een pauze gevolgd door reflectie en het bespreken van het huiswerk: wat ga je de komende weken doen of waar je op gaat letten.

Wanneer is de training?
Voordat we starten met de training is er een kennismakingsgesprek om doelen en verwachtingen af te stemmen en te kijken of de training echt iets voor jou is.

De training bevat 10 zittingen waarbij er een intensieve fase is en terugkom momenten waarin we samen kijken hoe jij alles in de praktijk hebt toegepast. Wat gaat er goed en waarin wil je nog wat aanpassen zodat je nog meer energie, rust en contact met je omgeving en jezelf krijgt.

Wij starten op 1 november, en dan volgen 8 november en 22 november. In december hebben we 2 zittingen namelijk 6 december en 20 december. Na een korte tussentijdse vakantie starten we weer in 2024 op 10 januari en 24 januari. Vervolgens zijn de terugkom momenten  7 februari, 6 maart en  3 april. 

De kosten per persoon zijn 1025,- 

Wij hebben er zin in om samen met jou deze stappen te zetten op onze fijne locatie ‘Het Boshuis’ Stouwdreef 1, 4836 AK te Breda.

Aanmelden voor de training kan op de volgende manier; Stuur een email naar info@psychologenpraktijkkieft.nl o.v.v. ‘Je brein in evenwicht’ met daarin je NAW-gegevens en je telefoonnummer. We zullen daarna contact met je opnemen voor een korte telefonische kennismaking.
 

bottom of page